Velika nagrada Bolgarije v motokrosu je bila srečen kraj za slovenska motokrosista Tima Gajserja in Klemna Gerčarja. Gajser je z drugim mestom izenačil najvišjo uvrstitev sezone in v skupnem seštevku napredoval na četrto mesto, potem ko je znova prehitel Francoza Romaina Febvreja. Gerčar je po VN Švice na drugem prizorišču zapored osvojil točko svetovnega pokala. Omeniti kaže, da proga v Sevljevu prinaša uspehe slovenskemu motokrosu, saj je na njej leta 1979 Marjan Avbelj z desetim mestom osvojil prvo slovensko točko na dirkah svetovnega prvenstva.

Jeffrey Herlings je bil znova razred zase. Prepričljivo je dobil obe preizkušnji, najhitrejši je bil tudi v sobotnih kvalifikacijah, kjer je bil Gajser drugi. Nizozemec je na sedemnajsti dirki sezone dobil štirinajsto preizkušnjo in ima tri dirke pred koncem svetovnega prvenstva 73 točk naskoka pred Italijanom Antoniem Cairolijem. »Vse mi gre kot po maslu. Takšnega scenarija, kot je bil v Bolgariji, si lahko vselej želiš, a se le redko zgodi. Vse je bilo v najlepšem redu, od kvalifikacij do obeh nedeljskih preizkušenj,« se je smejalo Jeffreyju Herlingsu.

Gajser je na prvi dirki zaostal le za Herlingsom, ki si je pridirkal zajetno prednost petnajstih sekund. Na drugi dirki je startal nekoliko slabše, a po prehitevanju Belgijca Clemonta Desalleja hitro napredoval na tretje mesto. V prvem krogu je napadel tudi Italijana Antonia Cairolija, a ni želel tvegati morebitnega padca ter z izkušenim dirkanjem zadržal tretje mesto. Ker je bil Cairoli na prvi dirki osmi, je Gajser v skupnem seštevku zasedel drugo mesto. Najboljši slovenski motokrosist se še naprej odkrito spogleduje s tretjim mestom v skupnem seštevku, kjer ima Desalle zajetno prednost 32 točk.

V Bolgariji je nastopil tudi Jan Pancar, ki se je v kategoriji EMX 250 boril za osvojitev točk v evropskem prvenstvu. Potem ko je Pancar minuli konec tedna v Švici osvojil prve letošnje točke, je dirkač Yamahe v Sevljevu dopolnil slovenski uspeh. V prvi vožnji je bil dvajseti, v drugi pa štirinajsti in tako osvojil osem točk. Skupno je v prvenstvu s 13 točkami dvainštirideseti.