Med najresnejšimi kupci je po navedbah tabloida najbogatejši Britanec John Ratcliffe, ki je v preteklosti že ponudil dve milijardi funtov za odkup. To bi bil sicer rekordni znesek prodaje kluba v zgodovini nogometa. Po poročanju britanskih medijev naj bi ruski milijarder zato najel svetovalce iz investicijske banke Raine Group za pripravo cenitve. Gre za isto svetovalno družbo, ki je leta 2015 posredovali pri prodaji 13-odstotnega deleža Manchester Cityja kitajskim vlagateljem.

Viri: klub ni na prodaj

Medtem pa britanska časopisa The Independent and The Mirror v svojih spletnih izdajah navajajo vire blizu kluba, ki zanikajo, da se pripravlja prodaja modrih. Nič se ni spremenilo in klub trenutno ni naprodaj, pišeta časopisa.

Navedbe o tem, da bi se Abramovič rad umaknil iz Chelseaja so bile najglasnejše maja, ko mu je potekel vizum za vstop v Veliko Britanijo, tamkajšnje oblasti pa mu novega niso izdale. V roku nekaj tednov je dobil državljanstvo Izraela.

Abramovič je na čelu kluba od julija 2003, ko ga je od Kena Batesa kupil za 140 milijonov funtov. Od takrat so modri osvojili po en naslov v ligi prvakov in evropski ligi ter pet državnih naslovov, pet naslovov v pokalu FA in tri naslove v ligaškem pokalu.