Najboljši spidvejisti so se na sedmi dirki merili na Poljskem, kjer je bila v Gorzowu velika nagrada. Oval na stadionu Edwarda Jancarza, legende poljskega spidveja, je v velikem finalu najbolje obvladal Slovak Martin Vaculik, Slovenec Matej Žagar (na fotografiji) je s tretjim mestom v polfinalu za las zgrešil veliki finale in se tako na koncu po treh zmagah v rednem delu dirke zadovoljil s končnim šestim mestom. Na svoj proračun pa je vpisal pomembnih 11 točk.

Žagar je dirko na skoraj domačem ovalu (več let je bil namreč član ekipe kluba Stal Gorzow v poljski profesionalni ligi) začel vrhunsko z dvema zmagama. Ponovno je pred dirko deževalo, kar mu očitno, glede na to, da je bil v podobnih pogojih na Švedskem pred dvema tednoma drugi, ustreza. Že po štirih nastopih je imel zagotovljeno napredovanje v polfinale. V skupnem seštevku svetovnega prvenstva je Žagar še vedno deveti, za osmim Rusom Emilom Sajfutdinovim, ki s tem drži zadnje zagotovljeno mesto za obstanek med elito tudi v prihodnji sezoni, pa zaostaja za štiri točke.

»Veseli me, da sem trikrat zmagal, z nekoliko več sreče pri žrebu startnih številk bi verjetno lahko naredil še kaj več, kljub vsemu pa je 11 točk dober izkupiček, s katerim sem zadovoljen in upam, da bom v tem naletu in s to formo nadaljeval tudi v Krškem, pred domačim občinstvom,« je po dirki povedal Matej Žagar in dodal, »verjamem, da mi lahko enkrat uspe veliki met tudi v Krškem, kjer je tretje mesto še vedno moj največji uspeh.« Čez 14 dni se namreč najboljši spidvejisti selijo v Krško.

Izidi: 1. Vaculik (Slk), 2. Zmarzlik (Pol) oba po 18 točk, 3. Woffinden (VB), 6. Žagar (Slo) 11 točk, skupni vrstni red (po 7. od 10 dirk): 1. Woffinden 103 točke, 2. Zmarzlik 87, 3. Janowski (Pol) 79, 9. Žagar 61.