Trgovsko središče Ikee v Rugvici na vzhodni periferiji hrvaške prestolnice je v preteklih štirih letih prodalo več kot 1,4 milijona krožnikov in skled ter več kot 1,1 milijona LED žarnic. V tem času so prodali tudi več kot 220.000 stolov in 113.000 mizic iz svojih kolekcij.

Za potrošnike so bili zanimivi tudi vzglavniki, kozarci in svečke, teh so namreč prodali po več kot 80.000 kosov, pa tudi brisače, nove lastnike jih je dobilo nekaj manj kot 70.000.

Ikea je na Hrvaškem priljubljena tudi zaradi svoje restavracije, v kateri so bila najbolj priljubljena jed vroče hrenovke. Teh so v štirih letih prodali več kot 2,5 milijona.

Zaposlitve omogočili tudi drugod po državi

Računi, ki so jih v minulih štirih letih izdali potrošnikom, pa skupaj dosežejo skoraj 3200 kilometrov. Ikea je v tem času v program Ikea Family vpisala približno 260.000 članov.

Lani so odprli dostavni središči v Splitu in na Reki, junija letos pa tudi v Osijeku. Ob prodajnem središču v Rugvici so letos odprli tudi nakupovalno mesto Designer Outlet Croatia, ki je največji outlet na Hrvaškem. V novem outletu je delo dobilo približno 400 ljudi.

Ikea je ob tem spomnila, da so jih že v prvem letu po odprtju razglasili za najboljšega delodajalca po oceni portala mojposao.hr. V letih 2016 in 2017 so bili med prvimi tremi najboljšimi delodajalci, ko gre za velika podjetja na Hrvaškem.