Šestintridesetletna ameriška zvezdnica je povedala, da je bil navdih za kroj film o Črnem panterju, zaradi dresa pa se je počutila kot bojevniška princesa. Williamsova je dres opisala kot zabaven in funkcionalen, trdila je tudi, da ji je pomagal preprečiti ponoven nastanek krvnih strdkov, ki so ogrozili njeno življenje potem, ko je lansko leto rodila. Vseeno pa francoska teniška zveza (FFT) vztraja, da ta obleka ali karkoli podobnega na Roland Garrosu, ki bo prihodnje leto, ne bo dobrodošla.

»Mislim, da gremo včasih predaleč,« je v intervjuju za revijo Tenis Magazine povedal predsednik FFT Bernard Giudicelli, poroča francoska tiskovna agencija AFP. "Letošnja Serenina oprava tako ne bo več zaželena. Potrebno je spoštovati igro in prostor. Vsi hočejo uživati v predstavi."

Giudicelli je še povedal, da bodo za prihodnji Roland Garros predstavili določene omejitve, čeprav je priznal, da bo težko začrtati strogo mejo. »Za leto 2019 je že malo pozno, ker so kolekcije že zasnovane, a bomo vseeno opremljevalce prosili, da jih prilagodijo našim zahtevam.«

V Parizu se bodo očitno počasi začeli zgledovati po Wimbledonu, kjer imajo že od nekdaj stroga pravila oblačenja - vsi tenisači morajo namreč nositi klasična teniška oblačila bele barve. Sicer pa najuspešnejša tenisačica s svojo opravo ponovno vzbuja pozornost, tokrat na odprtem prvenstvu ZDA, kjer bo nosila črno-belo opravo iz nove kolekcije Williamsove - Kraljica (Queen).