Po manj kot dveh mesecih na vročem trenerskem stolčku se je konec julija poslovil srbski nogometni trener Ilija Stolica, potem ko je na petih uradnih tekmah zabeležil eno zmago, dva remija in dva poraza.

Stolica je trenersko funkcijo prevzel 11. junija, takrat je na klopi zamenjal hrvaškega strokovnjaka Igorja Bišćana, ki je zeleno-bele v minuli sezoni popeljal do zgodovinskega dvojčka, zmage v državnem prvenstvu in slovenskem pokalu. Stolica je po Marijanu Pušniku, ki je bil v dveh obdobjih trener ljubljanske zasedbe, Marku Nikoliću, Rodolfu Vanoliju, Luki Elsnerju, Safetu Hadžiću in Igorju Bišćanu že osmi trener, ki je od prihoda predsednika Mandarića leta 2015 zapustil klop Olimpije.

Po odhodu Stolice je Ljubljančane kot začasni trener na avgustovskih tekmah vodil pomočnik Stolice Aleksandar Linta. Ljubljančani so se pod vodstvom Linte uvrstili v zadnji krog kvalifikacij za evropsko ligo. A so se po domačem porazu s Spartakom iz Trnave z 0:2 možnosti za preboj v skupinski del evropske nogometne lige zelo zmanjšale.

Najresnejši kandidat avstrijski strokovnjak hrvaškega rodu Zoran Barišić

Barišić je dolgoletni nogometaš v različnih avstrijskih klubih, po igralski karieri, v kateri je enkrat zaigral tudi za avstrijsko reprezentanco, pa je postal trener. Najprej pri Rapidu kot pomočnik, potem kot glavni trener Dunajčanov, nazadnje pa je vodil turški Karabükspor. Slovenski javnosti je 48-letni strateg še najbolj znan kot trener Rapida v času, ko je za ta klub zelo uspešno igral Robert Berić.

Toda 48-letni hrvaški Avstrijec ni edini kandidat za novega stratega zmajev. Po informacijah Ekipe je predsednik Olimpije opravil sestanek z vsaj še enim strokovnjakom. Gre za bivšega nogometaša Nikolo Jurčevića, ki je nazadnje vodil dva meseca, od 12. marca do 15. maja letos, vodil zagrebški Dinamo. Jurčević je bil tudi pomočnik Slavenu Biliću v hrvaški reprezentanci ter v moskovskem Lokomotivu, Bešiktašu in West Hamu.

Slovenski državni in pokalni prvaki bodo povratno tekmo za preboj v evropsko ligo igrali naslednji četrtek v gosteh v Trnavi. V državnem prvenstvu pa bo Olimpija v nedeljo igrala v gosteh pri Domžalah, kjer bo imel pravico nastopa tudi novi član ljubljanske zasedbe Joaquim Manuel Welo Lupeta.

Olimpija je na petih tekmah nove sezone Prve lige Telekom Slovenije zbrala le pet točk in je na sedmem mestu, za vodilnim Mariborom pa zaostaja velikih osem točk.