Vsem, ki so bili namenjeni proti Kranjski Gori, so na Prometno-informacijskem centru za državne ceste ves dan priporočali izvoz Jesenice vzhod, Lipce, proti večeru pa celo izvoz Lesce. Zaradi kontrole na avstrijski strani predor še vedno občasno tudi zapirajo. Vozniki, ki so namenjeni proti Avstriji, se lahko preusmerijo na mejna prehoda Ljubelj ali Korensko sedlo.

Prav tako na gorenjski avtocesti, a v nasprotni smeri - med priključkom Brod in razcepom Koseze - so medtem občasno zapirali predor Šentvid.

Kar nekaj prometnih nesreč

Dodatno je pred priključkom Jesenice zahod v smeri proti Ljubljani popoldne promet ovirala tudi prometna nesreča, zaradi katere je bil zaprt prehitevalni pas.

Prometnih nesreč so danes kar nekaj našteli tudi na cestah drugod po državi. Nekaj po 6. uri zjutraj je na štajerski avtocesti pri cestninski postaji Tepanje tovorno vozilo trčilo v varovalno ograjo cestninske postaje. Poškodovanih ni bilo, je pa bil nekaj ur zaprt vozni pas v smeri proti Ljubljani, nastal je šestkilometrski zastoj. Za osebna vozila so uredili obvoz po regionalni cesti Slovenska Bistrica - Tepanje.

Zastoji in čakalne dobe

Proti večeru po podatkih Darsa do največjih zastojev prihaja na ljubljanski zahodni in južni obvoznici v smeri proti Primorski ter na primorski avtocesti pred počivališčem Ravbarkomanda proti Kopru, kot tudi na več odsekih med Postojno in Ljubljano v smeri proti Ljubljani. Zastoj na štajerski avtocesti med priključkom Pesnica in prehodom Šentilj v smeri proti Avstriji ocenjujejo na dva kilometra. Do zastojev prihaja tudi na cestah Seča - Sečovlje, Koper - Šmarje - Dragonja in Starod - Kozina.

Čakalne dobe so na mejnih prehodih Sečovlje, Brezovica pri Gradinu, Dragonja, Sočerga, Podgorje, Starod, Jelšane, Metlika, Obrežje in Gruškovje, predvsem za vstop v Slovenijo. Na mejnih prehodih Sečovlje in Dragonja je treba za vstop v našo državo čakati uro in pol, le nekaj manj na mejnem prehodu Brezovica pri Gradinu. Na mejnih prehodih Podgorje, Obrežje in Starod osebni avtomobili na prestop meje čakajo eno uro.

Nevihte z močnimi nalivi, ki so ob prehodu hladne fronte Slovenijo zajele v petek, se bodo po napovedih Agencije RS za okolje še nadaljevale. Vse do noči na nedeljo jih je mogoče pričakovati predvsem v južni polovici Slovenije, padavine pa se bodo zvečer krepile tudi drugod po državi. Agencija je zato za večji del države razglasila oranžni alarm. V nedeljo čez dan bo dež slabel in do večera povsod ponehal.