Iz turistične agencije Thomas Cook, prek katere sta starejša Britanca Susan in John Cooper v Hurgadi dopustovala s hčerko in vnuki, so v izjavi sporočili, da so okoliščine smrti še neznane, da pa je zbolelo več hotelskih gostov, piše Independent.

Tamkajšnji guverner Ahman Abdalah je sporočil, da sta v četrtek preminila 69-letni Britanec in njegova 63-letna soproga. Moški je bil po njegovih navedbah zaradi izčrpanosti prepeljan v bolnišnico, kjer je kasneje umrl. Njegova soproga pa se je ob novici o njegovem odhodu zgrudila v hotelu, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

Hčerka preminulih Kelly Ormerod je povedala, da vzrok smrti staršev še ni znan in da poteka obdukcija.

Lokalne oblasti pa so medtem sporočile, da sta Britanca umrla zaradi odpovedi srca in dihal, poroča britanski BBC.

Vodja hotela pravi, da sta gosta umrla naravne smrti

Z evakuacijo gostov so pričeli danes zjutraj, ker pa je turistična agencija Thomas Cook iz hotela evakuirala vse svoje stranke, mediji poročajo, da gre verjetno za zelo nevarno bolezen. Iz turistične agencije so sporočili še, da razumejo, da evakuacija vznemirja tiste na počitnicah, a verjamejo, da to morajo storiti.

Vodja hotela Dieter Geiger je povedal, da so v hotelu zaradi smrti svojih gostov globoko užaloščeni. Dodal je, da preliminarno poročilo zdravnikov namiguje, da sta Britanca umrla naravne smrti ter da ni nobenih znakov o »povečanem pojavu bolezni« v hotelu.

Thomas Cook je vodilna britanska turistična agencija v Egiptu, trenutno pa naj bi prek te agencije v Hurgadi dopustovalo med tisoč in dva tisoč britanskih turistov. Okoli 400 se jih bo danes zvečer vrnilo v domovino, Thomas Cook pa gostom, ki naj bi v Egiptu na dopustu ostali dlje, ponuja možnost zgodnejše vrnitve, še poroča Independent.