Pilotki Keithair Misquitta in Aarohi Pandit sta doslej opravili opravili pot iz Indije preko Pakistana, Irana, Bolgarije in Srbije v Slovenijo, po servisnem postanku pa pot nadaljujeta preko Evrope, Atlantskega oceana v Severno Ameriko, preko Beringovega morja na Kitajsko in od tam spet proti Indiji.

Skupno bosta preleteli preko 37.000 kilometrov, najtežja pot pa naj bi ju čakala prav preko Atlantskega oceana.

Na današnji novinarski konferenci sta mladi pilotki povedali, da s svojo potjo želita doseči dvoje - ozavestiti ženske o njihovi moči, da zmorejo take podvige, ki so "nekako domena moških", ter zbirati denar za šolanje deklet v Indiji, ki želijo svojo poklicno pot nadaljevati na področju letalstva.

V Ajdovščini so ju lepo sprejeli

V Ajdovščini so pilotki toplo sprejeli, poleg soustanovitelja Pipistrela Iva Boscarola in direktorice Pipistrela Ingrid Heuffel Berginc ju je pozdravil tudi indijski veleposlanik v Sloveniji Parat Jit Mann.

Boscarol je ob tej priložnosti poudaril, da družba Pipistrel dobro sodeluje z Indijo in upa na povečevanje prodaje in nove skupne projekte v prihodnje. Tudi v letošnjem letu celotna skupina Pipistrel dobro posluje. Po Boscarolovih besedah pa v družbi Pipistrel razmišljajo o možni selitvi v tujino, če bo prišlo do spremembe davčne zakonodaje v Sloveniji.