»Gašper Vidmar bo z nami. Tri tedne si želi trenirati z našim kondicijskim trenerjem, dodatna dva pa z menoj opravljati košarkarsko vadbo. Če bo zdrav, bo na septembrskih tekmah igral,« je za časnik povedal Trifunović.

To seveda ne bo rešilo kadrovskih težav, saj s spiska reprezentance, ki je lani osvojila zlato kolajno na evropskem prvenstvu, manjkajo Goran Dragić, Luka Dončič, Klemen Prepelič in Anthony Randolph, a posamezniki bodo vendarle morda na voljo.

Veliko željo po nastopanju za reprezentanco ima Jaka Blažič, ki je začetek meseca podpisal z Barcelono, a je njegov prihod zaradi morebitnih težav v klubu nezanesljiv. Kako bo z njim, bo jasno prihodnji teden, še pravi Trifunović. Košarkarska zveza Slovenije se trudi dogovoriti z Real Madridom, da bi bil za pomembne tekme z neposrednimi tekmeci za EP, Latvijo in Turčijo, na voljo vsaj Prepelič.

Trifunović dodaja, da tudi zgodba z Anthonyjem Randolphom še ni povsem zaključena, za njegov prihod pa se je osebno zelo močno angažiral Rašo Nesterović. »Zdaj celo vidimo možnost, da bi ga Real spustil v reprezentanco. V Madridu so se ga želeli znebiti, vendar ni šlo, saj ima veljavno pogodbo. Morda ga bodo prav zato spustili v reprezentanco, da bi se tam dokazal in bi ga vzel kakšen drug klub. Ne vem, bomo videli,« še pravi selektor.

Reprezentanca se bo za naslednji kvalifikacijski cikel, 14. septembra bo gostovala v Latviji, tri dni kasneje pa v Slovenijo prihaja Turčija, zbrala prihodnji teden.