Tanja Ribič izvaja solarno jogo

Igralka Tanja Ribič in njen soprog Branko Đurić - Đuro sta se prejšnji teden v Splitu družila s Petrom Grašem in Danijelo, smo izvedeli na njenem instagram profilu, nekaj dni pozneje pa je sledilcem še pokazala, kako izvaja solarno jogo. Gre za to, da vsak večer strmi v zahajajoče sonce. V posnetku, ki je nastal na čolnu, je razložila, da začnemo z minuto na dan, potem pa čas podaljšujemo – sama je trenutno že pri petinštiridesetih minutah, pravi.

Franc Kangler v dvoboju s hobotnico

Letni čas, ko srečanja z morskimi živalmi niso nič neobičajnega, je pri koncu, za nekatere pa so se počitnice komaj začele. Prve dopustniške posnetke je na instagramu prejšnji teden delil nekdanji mariborski župan in razvpiti podjetnik Franc Kangler. Objavil je nekaj utrinkov z morja in vsi beležijo neprijetno srečanje s hobotnico, ki se je prisesala nanj. »Živemu človeku se vse zgodi. V morju se v tebe zaleti hobotnica in nikakor noče vstran,« je zapisal in o dogodku poročal s fotografijo in dvema posnetkoma, objavo pa kljub morski tematiki označil s ključnima besedama »visit Maribor«, torej »obiščite Maribor«.

Matej Tonin seje vodi zbrano in uglajeno

Odkar je Matej Tonin predsednik Državnega zbora, na instagramu rad objavlja svoje portrete z novega delovnega mesta. Najprej je objavil enega s seje kolegija predsednika državnega zbora, potem pa še enega s seje parlamenta. Pod zadnjo objavo je zapisal, da vodenje seje zahteva »zbrane misli in jasen pogled«, očitno pa mu je všeč tudi, kako dobro je videti na posnetkih. Fotografijo je namreč objavil pod ključno besedo »blue«, torej modra, ki označuje barvo njegovega suknjiča, dodal pa celo oznako za »classy«, po naše uglajeno.

David Urankar in neprebojni jopič

Maneken in televizijski voditelj David Urankar je zadnje tedne snemal promocijski spot za novo sezono oddaje Dobro jutro, v katerem se s sodelavci pretvarjajo, da skupaj zajtrkujejo na vrtu pred dvorcem Gutenbuchel, pozneje pa se je odpravil na izlet v Nemčijo. V Kölnu je namreč obiskal sejem za ljubitelje računalniških igric in se tam med drugim profesionalno nastavil fotografskemu objektivu v družbi lutke, ki ima na sebi neprebojni jopič.

Policija se proti drogam bori na instagramu

Slovenska policija se na instagramu ni oglasila v zvezi z odmevnim spletnim škandalom, ki je vključeval tamkajšnje zaposlene in alkohol na delovnem mestu, očitno pa je neprijetnost že dovolj potihnila, da so na spletu začeli nerodno akcijo proti drogiranju. Želijo namreč, da ljudje objavljajo fotografije zdravega preživljanja prostega časa, s katerimi bi pokazali, da ni razloga za uživanje opojnih substanc, saj je življenje lepo. Fotografije zbirajo pod oznako »Droga ni razloga«. Do zdaj so jih zbrali dvajset, med njimi pa je tudi pričujoča fotografija na temo počitnic, ki so jo objavili sami in ni nujno dobra spodbuda proti uživanju nedovoljenih substanc.

Najpogosteje fotografirani koktajl poletja

Na instagramu pod oznako »Ljubljana« že celo poletje prevladujejo fotografije zmajev in drugih lokalnih znamenitosti, med napitki pa je med bolj priljubljenimi zagotovo džintonik »pink unicorn«, pijača po navdihu rožnatega samoroga, ki jo strežejo v lokalu Nabrežje 15. Džinu in toniku dodajo sladkorno peno in mrvice, fotogenični napitek pa večina gostov lokala pričakovano deli na svojih družbenih omrežjih. »Okus ima točno takšen, kot je videti,« je zapisala ena od strank, ki so ga preizkusile.