Poleti, ko so temperature visoke in dolgotrajno kuhanje ne pride v poštev, so sendvički fenomenalna izbira. A nikar se ne zadovoljite le s poznanimi kombinacijami. Te lahko počakajo!
Če želite preizkusiti nekaj novega, poleg današnjega recepta pripravite še katerega izmed naštetih:
Pisan grški sendvič s humusom, avokadom, feto in papriko
Sendvič s humusom, paradižnikom in avokadom
Sendviči s fižolovim namazom, rukolo in avokadom
Mega družinski piščančji sendvič
Kruhki z avokadovim namazom in kumaro
Poletni petminutni kruhki s skuto in češnjami
Preden pa si pogledate video priprave, pa še nekaj malenkosti:
Uporabite lahko kateri koli kruh, najboljši pa je prav ajdov kruh z orehi.
Uporabite lahko spasirano skuto ali nespasirano.
Namesto limete lahko uporabite tudi limono.
V skutin namaz lahko daste tudi malo limetine lupinice.
Vse sestavine lahko pripravite vnaprej in jih hranite v hladilniku, nato pa sendviče sestavite in postrežete.
Za lažjo predstavo, kako sendvičke pripraviti, pa si poglejte video priprave.
Pa dober tek!
Še več odličnih in zdravih receptov brž poiščite na http://www.sitfit.si/!
RECEPT
SESTAVINE (za 2 osebi):4 kosi ajdovega kruha z orehi
1 breskev
1 velika pest rukole
2 žlici skute
1 limeta
sveža bazilika
sol
poper
olje
olupljene pistacije
PRIPRAVAKruhke naoljite in popecite na suhi, po želji rebrasti, ponvi na obeh straneh.
Skuto, žličko sesekljane sveže bazilike, malo limetine lupinice, malo soli, popra in nekaj kapljic limetinega soka dobro zmešajte.
Breskev narežite na rezinice. Rukolo operite in osušite.
V kozarcu dobro zmešajte 4 žlice olja, 3 žlice limetinega soka in malo soli in popra, nato pa s prelivom prelijte rukolo in breskev.
Na popečene kruhke namažite skutin namaz. Na namaz razporedite rezine breskve in rukolo. Na vrh razporedite nekaj sesekljanih pistacij, malo popoprajte in postrezite.