Na regionalni cesti v naselju Kromberk pri Novi Gorici se je danes ob pol šestih zjutraj zaradi nepravilnega prehitevanja pripetila huda prometna nesreča, v kateri je umrl 61-letni kolesar.

Policisti so ugotovili, da je 41-letni voznik kombija vozil proti naselju Ajševica, ko je na ravnem neosvetljenem delu ceste pred križiščem za industrijsko cono dohitel kolesarja in ga začel prehitevati, a je bila bočna razdalja med njim in kolesarjem premajhna. Vanj je zadel z ogledalom, v kolo pa še s sprednjim delom kombija. Kolesarja, ki na sebi ni imel čelade, je odneslo čez varovalno ograjo po pet metrov globoki travnati brežini proti betonskemu zidu ob parkirišču. Reševalci so hudo poškodovanega 61-letnika oživljali, a žal neuspešno. Policisti bodo zaradi povzročitve prometne nesreče iz malomarnosti ovadili voznika kombija, še vedno pa pozivajo tudi vse morebitne priče, ki bi lahko dodatno osvetlile okoliščine tragične nesreče, naj jih pokličejo na 113.

Na štajerskem koncu pa je v torek malo pred 19. uro 38-letni domačin vozil osebni avtomobil po lokalni cesti v naselju Stopno proti naselju Savinsko. Ker je vozil preblizu levemu robu vozišča, je z levim prednjim delom vozila trčil v 13-letno kolesarko, ki mu je pravilno pripeljala nasproti. V trčenju se je kolesarka hudo poškodovala in so jo s helikopterjem prepeljali v UKC Maribor. Kolesarka med vožnjo ni uporabljala kolesarske čelade. Policisti bodo voznika osebnega avtomobila ovadili pristojnemu tožilstvu. Policisti ugotavljajo tudi odgovornost kolesarkinih staršev za to, da ni uporabljala kolesarske čelade.