Andrej Cep, Gordia: V Seulu jim je vseeno, ali pijejo refošk, merlot ali cabernet
Andrej Cep skupaj z ženo vodi turistično kmetijo Gordia na Kolombanu nad Ankaranom in na ekološki način obdeluje štiri hektare vinogradov, zasajenih z malvazijo, rumenim muškatom, sivim pinotom, chardonnayjem, refoškom, shirazom in cabernet sauvignonom. Na leto pod imenom Gordia, kar je ime za območje, kjer ležijo vinogradi, ustekleniči 20.000 steklenic grozdja, od tega eno tretjino penin. V zadnjem času je postal znan tudi po svojem sporu z Zavodom za gozdove.
Andrej Cep: Januarja se je v vinogradu pojavil neki človek in mi rekel, da bodo tukaj zdaj posadili hraste. 1440 hrastov. (Foto: Jaka Gasar)
Ste eden prvih, ki je začel trgati že zgodaj avgusta. Zakaj tako zgodaj glede na precej neuravnoteženo vreme letos?
Turistično ponudbo v prestolnici bogatijo vedno bolje založene prodajalne s spominki, kjer spretno tržijo lokalne posebnosti. Kljub široko razvejani...
Uroš Valcl je začel pridelovati vino na lastni kmetiji v Zgornji Kungoti na Štajerskem, leta 2009 pa na povabilo Stanka Polaniča, večinskega lastnika...