»Beckham je ikona svoje generacije,« je dejal Čeferin, ki kot predsednik Uefa nagrado podeljuje za izredne dosežke, profesionalnost in osebnostne kvalitete. "David je ambasador nogometa v vseh delih našega planeta. Njegov humanitarni trud je pomagal številnim otrokom po vsem svetu," je v sporočilu Uefe še dodal Čeferin.

"Počaščen sem zaradi te nagrade. V svoji karieri sem na igrišču vedno dal vse od sebe, hkrati pa sem vedno poskušal podpreti vrednote ekipnega dela in poštene igre. Ponosen sem, da sem se pridružil slavnim igralcem s seznama dobitnikov te nagrade. Moja kariera mi je omogočila, da sem lahko pomagal številnim ljudem," pa se počuti ponosnega Beckham, ki je po Bobbyju Robsonu in Bobbyju Charltonu tretji angleški dobitnik te nagrade.

Beckham je postal prvi Anglež, ki je v ligi prvakov zbral več kot 100 nastopov, v največjem evropskem klubskem tekmovanju pa je zmagal leta 1999, ko je njegov Manchester United v dramatični končnici premagal Bayern. S svojim angleškim klubom je bil šestkrat državni prvak, enkrat mu je to uspelo tudi z Realom. Poleg teh dveh klubov je igral že za LA Galaxy, Milan in PSG.

Za reprezentanco Anglije je odigral 115 tekem in dosegel 17 golov.