Svet delavcev in sindikat Nigrada sta v javnem pismu delničarjem v imenu 260 zaposlenih v tem podjetju opozorila, da se je družba v zadnjih letih zaradi nenehnih menjav direktorjev in nadzornikov znašla v nezavidljivem položaju. V zadnjem letu dni, ko družbo vodi Matjaž Krevelj, pa se je stanje stabiliziralo, zato ne razumejo, zakaj je potrebna menjava na čelu nadzornega sveta ali celo uprave.

»Na skupščini 29. avgusta je že spet predlagana zamenjava predsednika nadzornega sveta brez konkretnih obrazložitev, kar je žal že stara praksa delovanja trenutno največjega delničarja družbe. Glede na dejanja iz preteklosti ta predlog spet nakazuje na željo večinskega delničarja po zamenjavi direktorja podjetja, kljub izboljšanemu poslovanju podjetja, pokritju vseh izgub iz prejšnjih let, ponovnim vlaganjem v dotrajano mehanizacijo in doseženi boljši delovni klimi v podjetju,« so zapisali. »To dejanje bo po naših izkušnjah iz prejšnjih let žal vodilo podjetje ponovno v nestabilnost in negotovost,« so dodali in delničarje pozvali, »naj razmislijo in pomagajo pri odgovornem upravljanju in korporativnem vodenju družbe«.

Občina predlaga imenovanje Mateje Cekić

Mariborska občina kot 57-odstotna lastnica Nigrada predlaga predčasni odpoklic Mihelaka iz nadzornega sveta in na njegovo mesto imenovanje vršilke dolžnosti direktorja mestne uprave Mateje Cekić. V zahtevi za takšno dopolnitev dnevnega reda skupščine ne navaja razlogov za Mihelakov odpoklic, po poročanju časnika Večer pa naj bi Mihelak padel v nemilost občine potem, ko junija ni upošteval zahtev najožjega svetovalca mariborskega župana Marka Kovačiča, da na dnevni red seje nadzornega sveta uvrsti zamenjavo direktorja Krevlja. Mihelaka, ki je zaposlen na občini, naj bi zaradi tega tudi premestili iz kabineta župana v urad za kulturo.

Krevelj je sicer v Nigrad prišel prav iz kabineta župana Andreja Fištravca. Vodenje podjetja je uradno prevzel 8. avgusta lani po burnih dogodkih zaradi zapletov pri imenovanju direktorja, ki so vključevali tudi protestno vožnjo delavcev, sitih nenehnih menjav na čelu družbe, mimo sedeža mariborske občine. Nadzorni svet mu je decembra lani podelil poln petletni mandat.