Manca Čujež (na fotografiji, foto: Nina Maček), predstavnica za odnose z javnostmi Planinske zveze Slovenije, je ena najboljših in najprijaznejših poznavalk slovenskih gorskih lepot. Zato smo jo zaprosili, da izbere in na kratko opiše tri najlepše planinske koče v Sloveniji.

Orožnova koča na Planini za Liscem pod Črno prstjo

Srce vsake planinske koče je njen oskrbnik in Franci Beguš utripa z Orožnovo kočo, ki stoji na temeljih prve koče Slovenskega planinskega društva. Planina je dom številnih gorskih cvetlic, koča pa prizorišče tudi kakšnega koncerta klasične ali etnoglasbe.

Roblekov dom na Begunjščici

Jutranji in večerni gorski mir ter dnevni planinski vrvež se prepletata na Roblekovem domu, ki se mu je poklonil že Slavko Avsenik, oskrbniški par Zdenka in Rok Podpečan pa ga je upravičeno popeljal do naziva naj planinska koča 2017.

Koča na Klemenči jami pod Ojstrico

Samostojni cilj za krajši izlet ali izhodišče tudi za zahtevnejše ture nad Logarsko dolino pozdravi z zvončkom želja in očara z veliko leseno gugalnico v obliki planinskega orla, nedaleč stran se v nebo dviguje tudi najdebelejši macesen v Sloveniji.