Nogometaši Maribora so sicer zaključili evropsko sezono. Na povratni tekmi tretjega kroga kvalifikacij za evropsko ligo niso uspeli nadoknaditi zaostanka s prve tekme v Glasgowu, ki jo je škotski velikan dobil s 3:1. Policisti so imeli veliko dela. Dvema tujima državljanoma so izrekli globi že nekaj po 17. uri, ker sta domače navijače izzivala k pretepu. Prvi je to počel na Trgu generala Maistra, drugi na Trgu svobode. Ob slednji kršitvi so morali policisti odločno posredovati, da so preprečili pretep med navijači, so sporočili s policije.

Policisti so ob 17.41 prejeli anonimno obvestilo, da naj bi prišlo do pretepa navijačev na križišču Tyrševe in Slovenske ulice, vendar so se kršitelji še pred prihodom policistov razbežali. Tretja globa je bila nato izrečena tujemu državljanu ob pričetku spremstva tujih navijačev iz Grajskega trga proti stadionu. Eden od njih namreč ni upošteval ukaza policista Posebne policijske enote, da ne sme zapustiti spremljane množice, poleg tega pa je policista žalil.

Med spremljanjem je šest tujih državljanov na Mladinski ulici nenadoma z različnimi predmeti in z udarci napadlo policiste. Policisti so jih obvladali, prijeli in pridržali. Pet izmed njih bodo kazensko ovadili pristojnemu tožilstvu, enemu, ki mu je policist uspel blokirati udarec, pa so izrekli globo. V napadu nihče od policistov ni bil poškodovan.

En navijač se je spravil celo nad helikopter

Še enega tujega državljana so policisti pridržali na severnem platoju stadiona, ker je druge izzival k pretepu in ni upošteval ukazov policistov. Pridržanje so kasneje prekinili, saj so ga zaradi zdravstvenih težav in zaradi hude opitosti prepeljali v UKC Maribor, še pred tem pa oglobili.

Po tekmi so policisti izdali plačilni nalog 28-letnemu Mariborčanu, ki je med tekmo na južni tribuni stadiona kuril tujo zastavo. Izrečen mu je bil tudi ukrep prepovedi udeležbe na športnih prireditvah. Policisti so izdali plačilni nalog tudi 21-letnemu Mariborčanu, ki se je nahajal na stadionu kljub veljavnemu izrečenemu ukrepu prepovedi udeležbe na športnih prireditvah in ker se kljub veljavnemu ukrepu javljanja na policijski postaji, tam ni javil.

Policisti bodo zaradi suma storitve kaznivega dejanja napad na varnost zračnega prometa po 330/1 členu Kazenskega zakonika (KZ-1), kazensko ovadili do sedaj neznanega storilca, ki je z lasersko svetilko svetil proti helikopterju slovenske policije in s tem dejanjem zaslepil pilota, s tem pa ogrozil varnost celotne posadke. Preiskava tega dejanja še poteka, so še sporočili z mariborske policijske uprave.