»Odigrali smo dobro tekmo, bilo je tudi nekaj napak, ki pa so sestavni del našega sloga igre z veliko posestjo žoge in kontinuiranim napadanjem. Bili smo veliko boljši od tekmeca, ki je na našo srečo dosegel le en zadetek. Zmaga je najboljša popotnica za vsako naslednjo tekmo in tudi veliki derbi z Mariborom. Čaka nas prava evropska serija z derbijema z Mariborom in Domžalami ter dvema tekma s Spartakom. To so tekme z veliko naboja, v katerih igralci najbolj uživamo,« je po tekmi vtise strnil kapetan Olimpije Branko Ilić, medtem ko so soigralci najzanimivejše trenutke tekme spremljali na televiziji v hodniku pred slačilnico, iz katere je bučala glasba.

Olimpija je delo opravila rutinsko. Z visoko zmago je razveselila 10 navijačev, ki so dopotovali v finsko prestolnico in preglasili 4000 domačih, ter prihranila nekaj moči za nedeljski veliki derbi z Mariborom. Helsinki so zaigrali bolj napadalno kot v Ljubljani, a se večji del tekme niso mogli resneje kosati z gosti, ki so jim na račun precej večjega tehničnega znanja s kopico podaj skrili žogo, čeprav so jih zaradi umetne trave bolele noge. Glavni ideolog všečne ljubljanske igre je bil razigrani Rok Kronaveter, ki je soigralce s svojimi podajami pošiljal v lepe priložnosti. V 20. minuti je z globinsko podajo za hrbet domačih branilcev izigral naivno obrambno Helsinkov, Abass Issah pa je v 50. nastopu za Olimpijo iz bližine rutinirano dosegel še tretji evropski zadetek v letošnji sezoni. Ko je Ganec nato sodeloval še pri dveh ljubljanskih golih, si je še dvignil ceno za morebitno prodajo.

Z vodstvom Ljubljančanov je bilo konec še zadnje negotovosti o napredovanju slovenskega prvaka v zadnji del kvalifikacij za evropsko ligo. Upravna struktura Helsinkov se je hitro vdala, saj je predsednik najboljšega finskega kluba Milanu Mandariću čestital za napredovanje že med odmorom in pripomnil, da bo vesel, če bodo igralci v zelenih dresih milostni glede doseganja zadetkov. Zaradi premalo zbrane in odločne igre gostov so si Finci v prve četrt ure drugega polčasa priigrali štiri priložnosti, Brazilec Klauss je zgrešil tudi prazen gol. Odgovor Olimpije je bil prvi zadetek Avramovskega v dresu Olimpije, avtogol Brazilca Rafinha po strelu Kapuna v prečko in gol Brkića z enajstmetrovke, vmes pa so Finci zasluženo dosegli častni gol. »Zelo sem ponosen na prvi gol. Upam, da se ne bomo ustavil. Obe tekmi s Helsinki smo odigrali na visoki ravni. Pričakujem, da bomo nadaljevali uspešno serijo z veliko goli in čim manj prejetimi,« je bil vesel Daniel Avramovski.

»Čestitke igralcem za rekordno visoko zmago v gosteh na evropskih tekmah. Bilo je veliko dobrih stvari, vseh 90 minut pa je nemogoče kontrolirati tekmo. Nobeni ekipi ni lahko zabiti štirih golov gosteh. Play off je bil naš cilj in ostajam optimist, da bomo napredovali proti Spartaku, ki je borben, organiziran, čvrst in malo bolj obrambno orientiran. Z menjavami smo hranili moči nekaterih igralcev za naslednje tekme. Zdaj se moramo psihološko spočiti, ker bomo le tako fizično pripravljeni za derbi, za katerega ne sme biti izgovorov o utrujenosti. Za derbi v naši igri ne bom veliko spreminjal,« je povedal trener Olimpije Aleksandar Linta, ponosen na 11 golov na zadnjih treh tekmah.