»Slap smo videli na internetu in zdaj ga poskušamo najti,« so besede, ki jih newyorški gozdni ranger Robert Dawson najpogosteje sliši od turistov, ki jih sreča v bližini slapu Kaaterskill, poroča Independent.

A mnogi so med lovom na popolno fotografijo zaradi spolzkega terena in osredotočenosti na mobilni telefon, namesto na to, kod hodijo, tvegali življenje ali celo umrli.

Po smrti dveh obiskovalcev leta 2014 so na priljubljeni turistični točki sicer vzpostavili novo pot do slapu, zgradili stopnice, narejene iz kamna, in dodali še ograjo. A leta 2016 sta tam kljub novim varnostnim ukrepom umrli še dve osebi. 17-letnik je denimo splezal na skalno polico, da bi ga prijatelji lahko fotografirali, a mu je spodrsnilo.

Slap ni edini, zaradi katerega ljudje tvegajo življenja

Julija letos je v javnosti odmevala nesreča treh znanih youtuberjev, ki so avanturistične videoposnetke objavljali na kanalu High on life, med eno od dogodivščin pa so zdrsnili z vrha slapu in umrli. Sprva naj bi spodrsnilo vlogerki Megan Scraper, nato pa je odneslo še njenega fanta in prijatelja, ki sta ji skušala pomagati.

Raziskovalci so marca 2017 ugotovili, da je za milenijce najpomembnejši faktor odločanja o tem, kam potovati, idiličnost lokacije oziroma to, koliko je »instagramabilna«. A previdno, spletu ne boste mogli predstaviti sveta »skozi svoje oči«, če ga skoznje ne boste nikoli več videli.