Edini zadetek za Sevillo je je že v deveti minuti dosegel Pablo Sarabia medtem ko sta bila za Barcelono uspešna Gerard Pique v 42. Ousmane Dembele v 79. minuti. Andaluzijci so imeli tik pred zaključkom tekme enajstmetrovko in priložnost za izenačenje na 2:2, a je vratar Barcelone Marc-Andre ter Stegen ubranil enajstmetrovko Wissamu Ben Yedderju.

Španski superpokal je imel doslej dve tekmi, na vsaki je bil gostitelj eden od udeležencev, letos pa je španska zveza (RFEF) uvedla dve novosti: samo eno tekmo, ki jo je gostil nevtralen prireditelj.

Sevilla si je udeležbo v superpokalu zagotovila kot udeleženka pokalnega finala, saj je Barcelona v prejšnji sezoni zmagala tako v prvenstvu kot pokalu.

Letošnja izvedba superpokala je bila 32., od tega je Barcelona lovoriko osvojila trinajstkrat..

Poseben mejnik je postavil prvi zvezdnik Kataloncev Lionel Messi, k ije postal rekorder po številu naslovov s svojim klubom. Za Argentinca je bila to že 33. lovorika v dresu Barcelone, do zdaj pa si je status najuspešnejšega igralca delil z Andresom Iniesto.

Soigralca Gerard Pique in Sergio Busquets jih imata 28, Xavi Hernandez, klubski rekorder po številu odigranih tekem, pa 25 naslovov.

»Jasno je bilo, da če bo kdo osvojil toliko lovorik, bo to on. Ne vem, kako bi se moral zdaj počutiti, zagotovo je ponosen. To je enkraten dosežek, verjamem pa, da z zbiranjem lovorik še ni končal,« je po superpokalu dejal Messijev trener Ernesto Valverde.

Prvo lovoriko je Argentinec osvojil v sezoni 2004/05, ko je postal državni prvak. Nato je osvojil še osem naslovov državnega prvaka, štiri naslove evropskega in tri naslove svetovnega prvaka, osvojil je šest španskih pokalov, osem španskih superpokalov in tri evropske superpokale.

V Nemčiji superpokal Bayernu

Superpokal je bil sinoči odigran tudi v Nemčiji. Državni prvak Bayern München je v dvoboju s pokalnimi zmagovalci iz prejšnje sezone, Eintrachtom iz Frankfurta slavil zmago s kar 5:0 (2:0).

Za Bavarce je tri zadetke dosegel Robert Lewandowski (21., 26. in 56.), delo pa sta nato dokončala Kingsley Coman (63.) in Thiago (85.). Bayern se je tako maščeval Frankfurtu za majski poraz v finalu pokala, obenem pa je novi strateg Bayerna Niko Kovač sezono začel s prvo lovoriko prav proti klubu, ki ga je vodil še v prejšnji sezoni.

S sedmo superpokal no zmago je Bayern postavil tudi nov rekord v tem tekmovanju, saj je bila doslej najvišja zmaga tista iz leta 1990, ko je prav Bayern premagal Kaiserslautern s 4:1.