Policija je obvestilo o streljanju prejela okoli 2.30 ponoči po lokalnem času. Na kraju dogodka je našla več ustreljenih ljudi. Devet, med njimi tudi dva otroka, je moralo poiskati zdravniško pomoč zaradi poškodb, ki so podobne ranam in zračnega orožja. Eden pa je bil resneje ranjen v nogo, vendar naj njegovo življenje ne bi bilo ogroženo, je sporočila policija v Manchestru.

Načelnik manchestrske policije Wasim Chauldry je po poročanju nemške tiskovne agencije dpa zagotovil, da je policija že sprožila obsežno iskalno akcijo za strelcem. S kakšnim orožjem naj bi streljal, še ni jasno.

»Šlo je za zelo predrzno dejanje, ki bi lahko imelo usodne posledice in bi družine lahko izgubile svoje najdražje,« je po poročanju francoske tiskovne agencije AFP še povedal Chauldry. Dodal je še, da je možno, da je bilo ustreljenih še več ljudi, ki pa tega niso prijavili.

Policija je tudi zagotovila, da bo v prihodnjih dneh poostrila patruljiranje v okolici. Vsakoletni karneval naj bi kljub incidentu nadaljevali.