Ogenj, ki se je po navedbah poveljnika gasilcev v splitsko-dalmatinski županiji zaradi vetra hitro širil, so gasilci proti večeru spravili pod nadzor. Hiše pri kraju Mimica, ki se jim je ogenj popoldan nevarno približal, niso več v nevarnosti. Gašenje je bilo oteženo tudi zaradi visokih temperatur - živo srebro se je povzpelo do 36 stopinj Celzija - ter hribovitega in težko dostopnega terena.

V gašenju je sodelovalo več kot 180 gasilcev s 44 vozili, ki so jim pomagala tudi štiri letala za gašenje. Spletni portal Dalmacija danas je poročal, da je ogenj zajel dve gasilski vozili. Gasilci so iz vozil pravočasno pobegnili, nihče od njih ni bil poškodovan.

Vodja splitsko-dalmatinske županije Blaženko Boban je za hrvaške medije dejal, da je požar pod nadzorom, ponoči pa bodo območje še naprej spremljali. Žrtev ni bilo, ogenj pa ni poškodoval tudi nobene hiše.

Jadranska magistrala je bila po navedbah hrvaškega avtokluba (Hak) zaradi požara zaprta med Omišem in krajem Dubci, obvoz je po dalmatinski avtocesti.

Nad prizoriščem požara se je popoldan vil gost črn dim, ki ga je bilo po poročanju hrvaških medijev mogoče videti s širšega območje od Omiša do Makarske.