V medije je prišel posnetek njegovega pogovora z nadzornim stolpom. »Vem, da imam veliko ljudi, ki jim je mar zame. S tem, kar sem storil, jih bom zagotovo razočaral. A sem zgolj zlomljen človek,« pravi moški, domnevno ugrabiteljev glas.

»Če bom poskušal tu pristati, mi bodo to preprečili. Nisem pripravljen na to. Nehati moram preverjati, koliko goriva še imam, a ga hitro zmanjkuje,« je povedal sogovorniku, ki mu je kmalu še potožil zaradi kazni, za katero je vedel, da ga čaka. »To verjetno pomeni, da bom šel do konca življenja v zapor?«

Takoj po vzletu sta letalo začeli zasledovati dve vojaški letali F15. Na amaterskem video posnetku, ki je zaokrožil po družbenih omrežjih, je videti, kako je letalo naredilo luping, preden je strmoglavilo na redko poseljen otok Ketron. Strmoglavljenje je v gozdu povzročilo požar.

Kako mu je sploh uspelo vzleteti?

Pristojne oblasti še ugotavljajo, kako je 29-letnemu mehaniku družbe Alaska Airlines uspelo vzleteti z motornim letalom Bombardier Q400, ki lahko sprejme do 90 potnikov. Po incidentu so letališče zaprli za promet.

Oblasti so zelo kmalu izključile možnost, da je šlo za poskus terorizma. Moški je namreč v preteklosti kazal samomorilske težnje, zato domnevajo, da se je hotel ubiti.