Na mejnem prehodu Brezovica pri Gradinu morajo osebna vozila za vstop v državo čakati dve uri in pol, na Gruškovju pa dve uri. Poldrugo uro se bodo načakali tisti, ki v državo vstopajo na mejnih prehodih Sečovlje, Dragonja in Obrežje.

Gneče ostajajo tudi pri izstopu iz države. Na mejnem prehodu Podgorje je čakalna doba po podatkih Prometno-informacijskega centra za državne ceste dve uri in deset minut, na prehodih Sečovlje in Dragonja dve uri, v Jelšanah uro in 45 minut, na Starodu pa uro in pol.

Gneča z zastoji je tudi na cestah Koper - Šmarje - Dragonja, Portorož - Lucija - Sečovlje, Podgrad - Starod, Ilirska Bistrica - Jelšane in Bohinj - Bled na Bledu.

Pred Karavankami dolga kolona

Na gorenjski avtocesti pred predorom Karavanke proti Avstriji je sedemkilometrski zastoj, predor občasno zapirajo. Proti Kranjski Gori je priporočen izvoz Jesenice vzhod, Lipce.

Nekoliko se je medtem zmanjšal zastoj na štajerski avtocesti od Sneberij proti Šentjakobu v smeri Maribora, kjer potekajo dela. Pred delovno zaporo je zastoj zdaj dolg približno tri kilometre. Za voznike osebnih vozil je možen obvoz iz Ljubljane po Šmartinski cesti mimo Šentjakoba do Domžal.