Daniel Craig je Bonda igral štirikrat, v intervjujih, ki so leta 2015 spremljali izid filma Spectre, pa je, milo rečeno, poudaril, da tega ne želi več početi. V medijih je odmevala njegova ostra izjava za londonski časopis Time Out: »Raje si nemudoma prerežem zapestje, kot pa da bi še igral igral Jamesa Bonda. Če bom kdajkoli posnel še kakšnega James Bonda, bo to le zaradi denarja.«

Od takrat se vrstijo ugibanja o tem, koga bomo v vlogi agenta 007 gledali v naslednjem filmu. Konec maja so britanski mediji sicer poročali, da bo v 25. filmu o Jamesu Bondu že spet igral Craig, zdaj pa so se pojavile govorice, da se producenti nagibajo k temu, da bi glavna vloga pripadla igralcu Idrisu Elbi.

Producentka Barbara Broccoli je po navedbah Independenta dejala, da je čas, da ikonično vlogo prevzame igralec, ki ni belopolt. Prepričana je, da se bo progresivna sprememba sčasoma zgodila. Podatke iz svojega pogovora s producentko je po njihovem poročanju razkril režiser Antoine Fuqua.

Zanimivo je, da Elba običajno na vprašanja, povezana s filmi o Bondu, odgovori, da v resnici nihče ne razmišlja o tem, da bi tajnega agenta igral on. Med drugim pa je tudi namignil, da bi bilo zanimivo, če bi Bonda igrala ženska.