Policija je ob tem umaknila opozorilo prebivalcem prestolnice kanadske province New Brunswick, naj se izogibajo območju streljanja in naj ostanejo doma ter zaklenejo vrata.

Imen žrtev za zdaj ne želijo objaviti. »Prosim upoštevajte, da so to težki trenutki za njihove družine in naše kolege,« je tvitnila policija in dodala, da bodo informacije objavili takoj, ko jih bodo lahko.

Prizorišče streljanja v četrti Brookside v središču mesta je še zaprto za javnost, preiskava pa bo po navedbah policije trajala še nekaj časa.

Kanadski premier Justin Trudeau je na twitterju zapisal, da iz Frederictona prihajajo »strašne novice«. Izrazil je sočutje z vsemi prizadetimi v streljanju in poudaril, da razmere pozorno spremlja.

Streli so po poročanju medijev odjeknili davi okoli 7. ure po krajevnem času (okoli 12. ure po srednjeevropskem času) v stanovanjski četrti mesta s 60.000 prebivalci. Priče so novinarjem povedale, da se je slišalo več deset strelov.

Dve uri zatem je policija evakuirala prebivalce soseske, ostale ljudi pa pozvala, naj se temu območju izogibajo.

Na fotografijah, objavljenih na družbenih omrežjih, je videti policijska, gasilska in reševalna vozila.

Strelski incidenti so sicer v Kanadi redki, saj ima ta država veliko strožjo zakonodajo glede orožja od sosednjih ZDA. Zaradi širjenja orožja je sicer število kaznivih dejanj, v katerih je bilo uporabljeno strelno orožje, v zadnjih letih v Kanadi precej poraslo, poroča tiskovna agencija Reuters.

Za enega najhujših strelskih napadov v Kanadi velja streljanje v Monctonu v provinci New Brunswick leta 2014, v katerem so bili ubiti trije policisti, dva pa sta bila ranjena.