Zaradi vremena so morali številni potniki minulo noč preživeti v zasilnih bivališčih na železniških postajah v Hannovru, Dortmundu, Braunschweigu in drugod. V četrtek je bil moten tudi letalski promet na največjem nemškem letališču v Frankfurtu, poroča nemška tiskovna agencija dpa.

V mestu Rosenheim so morale oblasti v četrtek razglasiti izredne razmere. Okoli 200 gasilcev se je spopadlo s požarom na pobočju gore Schwarzenberg. Delo so morali ponoči prekiniti, a so spremljali požar na okoli 150.000 kvadratnih metrov velikem območju. Zaradi strmega pobočja in nepredvidljivega vetra je bilo gašenje mogoče le iz zraka. Poti na goro so evakuirali, oblake dima je bilo videti še kilometre stran.

Suši ni videti konca

Manjši požar se je razplamtel tudi v deželi Mecklenburg-Podpomorjansko. Evakuirati so morali več kot 100 prebivalcev dveh vasi, ognjene zublje pa je danes pomagalo ukrotiti deževje.

Kljub temu, da je vročinski val ta teden dosegel vrhunec in da bodo temperature po pričakovanjih sedaj padle pod 30 stopinj Celzija, suši v državi še ni videti konca.

Oblasti v mestu Kassel so zagrozile z uvedbo 50.000 evrov kazni za vsakogar, ki bi črpal vodo iz tamkajšnjih rek ali jezer, saj bi to lahko ogrozilo vodne živali.

Javnomnenjska raziskava, ki jo je objavila javna radiotelevizija ZDF, je pokazala, da je 68 odstotkov Nemcev prepričanih, da je vremenski kaos, ki so mu trenutno priča, posledica podnebnih sprememb, 28 odstotkov pa jih je mnenja, da gre za normalno vremensko nihanje.