Kot je v današnjem sporočilu za javnost sporočil Žiga Jeglič, je v četrtek prejel odločbo Casa, ki pa mu je precej znižal prvotno predlagano kazen dveh let prepovedi igranja. »Na Casu nam je uspelo dokazati, da v zvezi s kršitvijo protidopinških pravil ni obstajala večja krivda ali malomarnost, saj mi je zdravnik diagnosticiral astmo in sem zaupal navedbam zdravnikov, da berodual v predpisanih dozah ni prepovedan,« je zapisal hokejist.

Kot je še pojasnil, je Cas kot dodatno olajševalno okoliščino upošteval tudi njegovo popolno sodelovanje v dopinškem postopku. »Kot dodatna olajševalna okoliščina je bilo upoštevano tudi moje popolno sodelovanje v postopku. Zaradi vsega navedenega je bilo ugotovljeno, da je moja stopnja krivde zgolj lahka, temu primerna pa je bila tudi izrečena kazen. Obžalujem, da je do tega dogodka sploh prišlo in da tudi sam nisem bil bolj osveščen. Zdaj ko je postopek končno zaključen, se veselim nadaljevanja pogajanj s klubi močnejših evropskih lig, ki so v tem času izrazili zanimanje zame za prihodnjo sezono.«

Kazen prepovedi igranja je Jegliču sicer začela teči že 20. februarja letos, ko je izvedel za pozitivni test in prenehal igrati hokej.