Ponoči se bodo še pojavljale krajevne padavine, tudi nevihte. Najnižje jutranje temperature bodo od 15 do 20 stopinj Celzija.

V soboto bo spremenljivo do pretežno oblačno, občasno bodo krajevne padavine, deloma nevihte. Več sonca bo na Primorskem. V notranjosti Slovenije bo pihal veter vzhodnih smeri, na Primorskem šibka burja. Najvišje dnevne temperature bodo od 23 do 27, na Primorskem do 31 stopinj Celzija.

Opozorilo: Danes bo sredi dneva in popoldne po nižinah še velika toplotna obremenitev.

V nedeljo še občasno oblačno

V nedeljo bo na Primorskem jasno, drugod občasno še zmerno oblačno. Burja bo zvečer ponehala. V ponedeljek bo pretežno jasno. Zjutraj bo nekoliko bolj sveže, popoldne pa bo temperatura spet okoli 30 stopinj Celzija.

Vremenska slika: Nad severnim delom Evrope je nastalo ciklonsko območje. Hladna fronta se pomika prek srednje Evrope proti vzhodu in bo v soboto prinesla nekoliko bolj vlažen in svež zrak tudi našim krajem.

Napoved za sosednje pokrajine: Deloma jasno bo s spremenljivo oblačnostjo. Plohe in nevihte se bodo najprej začele pojavljati v krajih severno od nas, popoldne in proti večeru pa tudi drugod. Jutri bo ob Jadranu razmeroma sončno, drugod pa spremenljivo do pretežno oblačno z občasnimi krajevnimi padavinami, deloma nevihtami.