Novi note se med drugim ponaša z baterijo z zmogljivostjo 4000 miliamperskih ur (mAh), kar po navedbah Samsunga pomeni baterijo za ves dan. Prinaša tudi več prostora za shranjevanje, saj je na voljo z dvema različicama notranjega pomnilnika, in sicer 128 in v nekaterih državah tudi 512 gigabajtov (GB). Dodatno je možna razširitev spomina prek spominske kartice microSD, kar skupno pomeni do en terabajt prostora.

Samsung nov telefon opisuje tudi kot "izjemno zmogljiv" pametni telefon z najnaprednejšim procesorjem z 10 nanometri in podporo za najvišje omrežne hitrosti na trgu - do 1,2 gigabita na sekundo. Samsung na Galaxy Note 9 predstavlja tudi najnaprednejši sistem za hlajenje Water Carbon Cooling System in algoritem za prilagajanje zmogljivosti, ki je zasnovan na umetni inteligenci. Poganja ga operacijski sistem Android 8,1 (Oreo).

Ob tem je Samsung nadgradil pisalo S Pen, ki bo odslej s pomočjo brezžične tehnologije Bluetooth Low Energy (BLE) med drugim lahko služilo za ustvarjanje fotografij, prehajanje med diapozitivi ali predvajanje videoposnetkov. Izboljšana je tudi kamera, ki jo odlikujeta tehnologija za zmanjševanje šuma in objektiv z dvojno zaslonko.