Miami se bo že tretje leto zaporedoma na uvodni tekmi sezone pomeril s floridskimi tekmeci iz Orlanda. Na začetku sezone 2016/17 je Miami dobil uvodno tekmo s 108:96, začetek minule sezone pa je odprl s porazom proti Orlandu s 109:116.

Vzhajajoča košarkarska zvezda Luka Dončić se bo na uvodni tekmi za Dallas, ki bo pomenil tudi njegov krst v ligi NBA, srečal s prvim izborom na letošnjem naboru DeAndrejem Aytonom. Dončić je bil s strani Atlante izbran kot tretji na izboru, Atlanta ga je nato v menjavi igralcev poslala k Dallas Mavericks.

Tekma v Phoenixu bo imela poseben naboj za slovenske ljubitelje košarke, saj je glavni trener ekipe iz Arizone srbski strokovnjak Igor Kokoškov, ki je kot selektor Slovenijo na lanskem evropskem prvenstvu popeljal do zlata.

Aktualni prvaki lige NBA, košarkarji Golden State Warriors, bodo šampionske prstane prejeli 16. oktobra na tekmi proti Oklahomi, na domačem parketu Oracle Arene.

V ospredju zanimanja ameriških medijev je prva tekma LeBrona Jamesa v dresu Los Angeles Lakers. Prvi zvezdnik severnoameriške košarke bo kot jezernik v ligi NBA debitiral 18. oktobra v Portlandu.