Po 14 mesecih premora se je na televizijo AMC vrnil Better Call Saul. Spin off serije Kriva pota, ki je stopil v četrto sezono, potrjena pa je tudi peta, je iz sezone v sezono boljši, vedno bolj pa se približujemo tudi trenutku, ko bo pogojno etičen odvetnik Jimmy McGill postal prevarantski Saul Goodman. Avtor obeh serij Vince Gilligan se tega ne veseli. »To je tragedija, nobene druge besede ni za to,« je povedal za Guardian in dejal, da si je Better Call Saul zamislil kot serijo o Jimmyju McGillu, ki se zelo hitro spremeni v Saula Goodmana. V prvi sezoni pa so ugotovili, da ima odvetnik v sebi veliko več zgodbe, bolj kot Saula Goodmana pa so scenaristi vzljubili tudi Jimmyja McGilla ter zato začeli odlašati z njegovo spreobrnitvijo. Ko bo odšel Jimmy, bo odšla tudi Rhea Seehorn, ki igra Kim, njegovo veliko ljubezen. »Bojimo se dneva, ko se bo to zgodilo, ker je to glavni razlog, zakaj Kim Wexler kasneje ne vidimo več. Morda ji Saul Goodman ni tako všeč, morda se ji bo zgodilo nekaj groznega. Prihodnosti se bojimo toliko kot oboževalci, a moramo naprej.«

S spreminjanjem Jimmyja v Saula se vse bolj približujemo tudi seriji Kriva pota in njenim likom, vključno z Walterjem Whitom. Četrta sezona bo, kot v pogovorih z mediji napovedujeta Bob Oderkink, ki igra Saula, in Gilligan, bolj zapletena, imela bo hitrejši tempo, po drugi strani pa je prišel čas za srečanje z liki, ki smo jih spoznali v Krivih potih, ter celo liki iz Krivih pot, ki jih sploh nismo spoznali, smo pa o njih slišali govoriti druge like. Kako bo Gilligan pojasnil Jimmyjevo drugo ženo, ki jo Saul omeni v Krivih potih, čeprav v Better Call Saul nima še niti prve žene, pa je vprašanje, s katerim se ubada tudi Gilligan sam. »Svojo drugo ženo sem ujel pri varanju s svojim očimom,« je namreč navrgel Saul v Krivih potih, ko se Gilliganu ni niti sanjalo, da bo o njem delal spin off. »Zaradi takšnih stavkov bi se najraje vrnil v preteklost s časovnim strojem in se brcnil v zadnjico, ker sem jih napisal,« pravi danes.

Križanje serij

To sicer ni prva Gilliganova izkušnja s križanjem serij. Ko je pisal scenarije za Dosjeje X, je leta 2000 ekipo iz serije Cops pripeljal v Dosjeje X tako, da je Dano Scully in Foxa Mulderja med reševanjem primera spremljala snemalna ekipa, ki je snemala prave policiste v oddaji Cops, epizoda, v kateri se je zaplet odvil v realnem času, pa je dobila naslov X-Cops. Križanje serij se je zgodilo tudi v primerih nekaterih drugih serij. Igralec Lenny James je denimo zapustil serijo Živi mrtveci in je zdaj stalni član zasedbe serije Bojte se živih mrtvecev, Simpsonovi so se med drugim povezovali s Futuramo in Family Guyem, dvakrat so se srečali tudi liki iz odvetniških serij Davida A. Kellyja Raztresena Ally in Praksa.

Obiskov likov iz ene serije v drugi je bilo v ameriških serijah še veliko več (Seinfeld in Noro zaljubljena, Pod isto streho in Polna hiša, St. Elsewhere in Na zdravje, Družina za umret in Zakon in red ter Zakon in red in Homicide: Life on the Street), med zanimivejšimi pa je bilo gostovanje Patsy in Edine iz Naravnost fantastično, ki sta obiskali družino Connerjevih v ameriški komediji Roseanne. Roseanne Barr se je tako potolažila po neizpolnjeni želji, da z igralko Carrie Fisher posname ameriški remake Naravnost fantastično, pa ji to ni uspelo, ker je bila britanska komedija preveč kontroverzna za ameriške televizije in ni našla producenta, ki bi bil pripravljen tvegati.