Petčlanski svet je potrdil predlog, ki sta ga podala začasni župan mesta John D'Amico in predsednica mestnega sveta Lindsey Horvath. Tako D'Amico kot Horvathova sta dejala, da mora biti Trumpova zvezda odstranjena zaradi njegovega »skrb vzbujajočega ravnanja z ženskam in drugih njegovih nespodobnih ravnanj,« navaja portal RT.

Še pred ponedeljkovim glasovanjem so v mestnem svetu dali izjavo, da bodo sledili korakom ameriške filmske industrije, ki suspendira vsakega člana, ki se »znaša nad ženskami«. Poleg nespoštljivega ravnanja do žensk za odstranitev zvezde navajajo še rusko vmešavanje volitve, prepoved vključevanja transseksualcev v ameriško vojsko in ločevanje migrantskih družin na meji z Mehiko.

Trump je zvezdo dobil leta 2007 v povezavi z lepotnim tekmovanjem Miss Universe, dve desetletji je bil namreč solastnik istoimenske organizacije. Odkar pa je postal predsednik države, je bila njegova zvezdo v Hollywoodu večkrat tarča vandalov.

Doslej predlogi o umiku zvezd še niso padli na plodna tla. Čeprav je bil denimo podan predlog o odstranitvi zvezde Billa Cosbya, ker je bil obtožen spolne zlorabe več kot 45 žensk v poznih 60. letih prejšnjega stoletja, so odstranitev zavrnili. »Ko je zvezda enkrat dodana, se jo smatra kot del zgodovine slavnih«, je dejal Leron Gubler, direktor Hollywoodske dvorane znanih.