Dve osebi so prepeljali v bolnišnico zaradi hudih opeklin. Med poškodovanimi je tudi 11 karabinerjev in dva policista, ki so usmerjali promet po neki nesreči.

Do trčenja je prišlo na avtocestnem kraku, ki skozi mesto Bologna povezuje t. i. avtocesto sonca Milano-Neapelj oz. ki po zahodni strani države povezuje sever in jug Italije, ter avtocesto A14 Bologna-Taranto. Po trčenju tovornjaka in večjega števila vozil je prišlo do požara, ki mu je sledilo več eksplozij.

Delna zrušitev nadvoza

Po eksplozijah se je delno zrušil tudi eden od nadvozov nad avtocesto Bologna-Taranto, v cesti je zazevala velika luknja, uničene pa so tudi lesene protizvočne ograje, ki so bile nameščene na tem območju, navaja Ansa.

Zvok eksplozij je bil tako silovit, da so ga slišali v polovici Bologne; na širšem urbanem območju mesta živi skoraj 1,4 milijona prebivalcev. Sila je povzročila tudi pokanje šip številnih zgradb na območju.

Glede na obsežnost požara reševalci pričakujejo, da bi število poškodovanih lahko še naraslo. Poškodovani ne izhajajo zgolj iz trčenja, nekatere so namreč poškodovali deli zrušenega nadvoza.

Med drugim je namreč eksplozija prizadela tudi številne prodajalne vozil, ki se nahajajo ravno pod tem delom avtoceste. Po po poročanju časnika La Repubblica na spletni strani naj bi prišlo do verižnih eksplozij na avtomobilih dveh prodajaln vozil. Poškodovanih naj bi bilo tudi nekaj tamkajšnjih zaposlenih, pa tudi številna tam parkirana vozila.

Zaprli celotno območje

Celotno območje so po poročanju Anse zaprli za promet, da bi omogočili lažje delo reševalcev, pa tudi zaradi bojazni, da bi se zrušil še kak objekt.

Bolonjska občina je prebivalce pozvala, naj se odpravijo z avtomobili na pot samo v primeru nuje, saj je promet v tem delu mesta popolnoma ohromljen. Evakuirali so tudi stanovalce z območja.

Avtocesta je na tem odseku v obe smeri zaprta za ves promet, po navedbah Anse pa bo potrebnega kar nekaj časa, da bodo promet na odseku, ki povezuje vzhod in zahod Italije, ponovno vzpostavili.

Gašenje ovirajo visoke temperature

Požar še vedno gasijo številne gasilske ekipe s pomočjo helikopterjev. Gašenje ovirajo visoke temperature, zaradi katerih se gasilcu težko približajo požaru, poročajo italijanski mediji.

Z letališča, mimo katerega teče avtocesta, so sporočili, da nesreča ne ovira letalskega prometa, piše nemška tiskovna agencija dpa.

Na fotografijah in videoposnetkih se vidi črn gost dim, ki se vali v zrak ter zažgane avtomobile na bližnjem parkirišču. Avtocesta je v vse smeri zaprta za promet, zaprtih je tudi nekaj drugih bližnjih cest.