Dolgoletni spori, tudi na sodiščih, so očitno vzrok za krvavi sobotni obračun v vasi Krkavče nad dolino Dragonje. Po do zdaj dostopnih podatkih se je 71-letni Marko Matič spravil na zakonca Grbac, 75-letna Milka je bojda njegova polsestra, pokojni pa je Milkin 83-letni mož Angelo. Da sta bili družini že dalj časa v sporih glede premoženja, da so se pravdali na sodiščih in da bi bila prav ena izmed zadnjih sodnih odločitev lahko povod za napad, je potrdil pomočnik vodje sektorja kriminalistične policije na PU Koper Dejan Grandič.

Koprski OKC je klic o hudem vpitju in stokanju v vasi Krkavče prejel v soboto ob pol devetih zjutraj. Kličoči je policistom povedal še, da se je v vas pripeljal moški z osebnim avtom in vstopil v hišo starejših zakoncev. Iz hiše se je potem slišalo vpitje in razbijanje. »Ko so policisti prišli na kraj dogodka, so v mlaki krvi našli 83-letnega moškega, ki je takrat še kazal znake življenja, a je ob prihodu reševalcev zdravnica lahko le še potrdila, da je poškodbam žal podlegel. V kuhinji so prav tako v mlaki krvi naleteli na 75-letno žensko, pokojnikovo ženo, ki pa so jo takoj odpeljali na zdravljenje v izolsko bolnišnico, kjer je še vedno v kritičnem stanju. Pred hišo so policisti naleteli na 71-letnika, ki so mu odvzeli prostost in ga osumili kaznivih dejanj umora in poskusa umora. Policistom sicer ni povedal ničesar, brani se z molkom. Danes smo ga pripeljali pred preiskovalnega sodnika, ki je zanj odredil pripor,« je opisoval Dejan Grandič.

Policisti že večkrat posredovali

Na koprski policiji so potrdili tudi, da so morali zaradi sporov med obema družinama že večkrat posredovati, da so vložili tudi nekaj ovadb v zvezi s premoženjskimi kaznivimi dejanji, pa tudi v zvezi s kaznivimi dejanji z elementi nasilja. Kolikokrat so posredovali in zakaj točno, pa Grandič ni vedel povedati. Prav tako je bil precej skrivnosten glede morilskega orožja. Po neuradnih informacijah naj bi ovadeni žrtvi napadel in potolkel s kovinsko palico. »Kriminalisti nadaljujejo preiskavo vseh okoliščin, sploh glede motiva se nam odpira še nekaj vprašanj, na katera moramo poiskati odgovore. Svoje delo morajo opraviti tudi forenziki. Na kraju zločina smo namreč zavarovali in v preiskavo poslali več predmetov, ki bi bili lahko uporabljeni pri tem kaznivem dejanju. Ravno zato še ne moremo reči, kakšno orožje je storilec uporabil,« je zaključil Dejan Grandič.