Poleg finala, v katerem sta bila slovenska igralca kot prva nosilca favorita, so lahko gledalci videli še dva slovenska nastopa v boju za medalje. Državna prvaka Danijel Pokeršnik in Tadej Boženk, ki sta polfinale proti Rusoma izgubila z 20:22 in 19:21, sta v tekmi za tretje mesto klonila proti Švicarjema Florianu Breerju in Yvesu Haussenerju s 21:17, 13:21 in 10:15, koroško-primorska naveza Ana Skarlovnik/Jelena Pešić pa je v tekmi za bron premagala Poljakinji Agato Ceynowo in Martino Klodi z 21:13 in 21:19.

V ženskem finalu sta Švicarki Esmee Bobner in Zoe Verge-Depre, ki sta v polfinalu sicer premagali najboljši Slovenki, ugnali ukrajinski dvojčici Ino in Irino Makno s 21:16 in 21:17.

Rusa premočna v finalu

Jan Pokeršnik in Nejc Zemljak v finalu nista imela pravih možnosti za zmago. Ruska igralca, ki sta prvič zaigrala skupaj, sta igrala praktično brez napak, v vsakem nizu hitro prišla do dveh ali treh točk prednosti, Slovenca pa nista mogla narediti preobrata niti s pomočjo bučne podpore s tribun.

Prvi turnir FIVB Beach Volleyball World Tour v Ljubljani (nagradni sklad 10.000 evrov) – gre za prvo stopničko svetovne serije, imenovano 1Star – je na tribune privabil veliko število gledalcev. V nedeljo popoldan in zvečer si je dvoboje ogledalo približno 2500 gledalcev, ki so uživali v vrhunski odbojki ter pestrem spremljevalnem programu.