Britanski igralec Patrick Stewart je razveselil številne ljubitelje Zvezdnih stez, ko je pretekli konec tedna razkril, da se namerava ponovno preizkusiti v vlogi legendarnega kapitana Jean-Luca Picarda. Stewart je vlogo prvič prevzel leta 1987, ko se je pričela dolgo pričakovana nova serija iz sveta Zvezdnih stez – Naslednja generacija. Serija je trajala sedem let, sledili pa so ji še štirje filmi: Generacije, Prvo srečanje, Upor in Nemesis, ki je izšel leta 2002. Stewart je sporočil, da se mu je po petnajstih letih v vlogi kapitana Picarda tedaj zdelo, da je njegov čas potekel, sedaj pa je ugotovil, da ga lik znova privlači.

Serija se bo po doslej znanih podatkih osredotočila na naslednje poglavje v življenju priljubljenega kapitana, so pa ustvarjalci razkrili, da scenariji za serijo še niso napisani. Projekt bo vodil Alex Kurtzman, s katerim je televizijska postaja CBS junija podpisala petletno pogodbo za vodenje in razvoj več serij iz sveta Zvezdnih stez.

Kurtzman je sicer odgovoren za najnovejšo serijo Zvezdne steze: Discovery, ki predstavlja odmik od ustaljene formule. Poleg nekaterih stilističnih sprememb, ki so razburili mnoge ljubitelje, je serija zapustila polje nanizank in zajadrala v svet nadaljevank. Ob Kurtzmanu in Stewartu bosta na novi seriji o Jean-Lucu Picardu sodelovala še producenta Discoveryja James Duff in Akiva Goldsman ter scenarista Michael Chabon in Kirsten Beyer. Kdaj bo serija prišla na male ekrane, za zdaj še ni znano.