V soboto popoldne je v Švicarskih Alpah v kantonu Graubünden strmoglavilo starodobno potniško letalo. Policija je po obsežni iskalni in reševalni akciji danes potrdila, da je umrlo vseh 20 potnikov.

Letalo je treščilo na tla na zahodnem delu gore Piz Segnas na višini 2540 metrov nad morjem. Pet helikopterjev se je podalo na obsežno iskalno akcijo, zračni prostor nad gorovjem pa so zaprli. Prav tako ostajajo zaprte precej priljubljene pohodne poti na tem območju, ki leži blizu smučarskega središča Flims.

Po poročanju agencij je bilo v letalu 17 potnikov, dva pilota in stevardesa. V glavnem gre za švicarske državljane, le en par s sinom je prišel na izlet iz sosednje Avstrije. Strmoglavil je med ljubitelji letalstva precej znan starodobni tip letala junker Ju-52, ki so ga ljubkovalno klicali bodisi teta Ju bodisi stric Ju. Lastnik letala je letalska družba JU-AIR s sedežem v Dübendorfu, ki je specializirana prav za panoramske lete s starimi vojaškimi letali. Nesrečno letalo so izdelali leta 1939. Bilo je na letu iz Luzerna nazaj v domači Dübendorf.

Razlog za strmoglavljenje preiskovalcem ostaja neznanka in tako utegne ostati še dolgo časa, saj gre za staro tehnologijo, manj znano današnjim preiskovalcem, prav tako letalo ni bilo opremljeno s črno skrinjico. Je pa znano, da je v času nesreče pihal severni veter s hitrostjo 25 vozlov oziroma 46 kilometrov na uro. Le nekaj ur pred nesrečo starodobnega letala je deset kilometrov južno od mesta Luzern v osrednjem delu Švice strmoglavilo manjše letalo. V nesreči je umrla štiričlanska družina.