Hrvat je na tekmi vodil od starta do cilja, že na polovici dvokilometrske proge pa je bilo jasno, da ga tekmeci tokrat ne bodo prehiteli.

Še najbolj se mu je približal Grk Spiridon Giannaros, ki je na koncu zaostal slabe tri sekunde, a je bil brez možnosti za boj za prvo mesto, saj je po kilometru in 500 metrov pred ciljem zaostajal že štiri sekunde in več.

»Od samega starta naprej sem bil odločen, da zmagam. V soboto sem slabo opravil prvi del in start, kar sem danes popravil. Drugo leto zaporedoma sem sedmi v Evropi, a letos je razlog poškodba. Vesel sem, da so bolečine v hrbtu minimalne. Upam, da sem danes potrdil pot na svetovno prvenstvo. Tam želim pokazati, da sodim v finale, po dveh letih časa pa je čas tudi za kakšno novo kolajno,« je po tekmi dejal Hrvat, ki bo prost le nekaj dni, nato pa znova začel s trdim delom.

Za Slovencem in Grkom so v cilj prišli čolni iz Belgije, Rusije, Francije in Portugalske.

Veliki finale in zlato kolajno je dobil favorizirani Švicar Micharel Schmid, srebrn je bil Italijan Martino Goretti, bronast pa Britanec Samuel Mottram.

Marko Bolha in Jaka Malešič med lahkimi dvojnimi dvojci sta zasedla zadnje, 17. mesto na EP. V finalu C sta se z Rusoma borila za predzadnje mesto, a dvoboj izgubila. Nova evropska prvaka sta Norvežana, srebro sta osvojila Irca, bron pa Italijana.

»Dvojni dvojec je novejša posadka in fantoma ni uspelo narediti nekega preskoka. Pri Hrvatu pa več od sedmega mesta zaradi poškodbe hrbta niti nisem pričakoval. Danes je res veslal odlično. Zdaj se začenjajo priprave na SP, kjer bo cilj finale A, zato bo treba dobiti osem do 10 sekund do septembra, kar ne bo lahko, a to je cilj,« je po današnjih tekmah povedal trener Iztok Butinar.