Trikratni zmagovalec turnirja za grand slam in nekdanja številka ena moškega tenisa, ki se vrača po dolgotrajnem okrevanju po operaciji kolka, je do zmage s 6:7 (5), 6:3, 7:6 (4) prišel po treh urah igre. To je bila njegova tretja zaporedna zmaga v treh nizih na turnirju, kjer se je prvič po letu dni vrnil na igrišča s trdo podlago.

A novo pomembno zmago je 31-letni Škot sprejel z mešanimi občutki, saj se je dvoboj zaključil v zgodnjih jutranjih urah. Vidno ganjen je obsedel na klopci za igralce in potočil nekaj solz, kasneje pa je na novinarski konferenci izrazil svoje nestrinjanje z razporedom turnirja, po katerem se je dvoboj lahko začel ob polnoči.

Kritičen do organizatorjev

»Predstavljam stališče nekoga, ki se vrača po dolgotrajni odsotnosti zaradi poškodbe. Mislim, da ne bi smel biti postavljen v položaj, kot je bil današnji, pri čem se pričakuje, da bom naslednji dan lahko znova igral. Mislim, da to ni razumno,« je povedal po poročanju francoske tiskovne agencije AFP.

»Igranje dvobojev do 3.00 ni dobro za nikogar na tem turnirju, ne za igralce, ne za televizijske gledalce, ne za gledalce tu, za nikogar,« je še povedal in priznal, da zaradi pomanjkanja časa za regeneracijo razmišlja o tem, da ne bi igral četrtfinala, ki bo na sporedu že danes.

Organizatorji turnirja v ameriški prestolnici so sicer imeli ogromno težav zaradi dežja, zaradi česar so bili kar štiri dni prisiljeni prestavljati dvoboje in posledično strniti razpored.