Danes popoldne lahko ponekod v notranjosti Slovenije nastanejo močne nevihte. Arso je za večji del države razglasil oranžni alarm. Ponekod je možna tudi toča. Pri Arsu še opozarjajo, da je v trenutnih razmerah lahko že 10 minut dovolj, da se vremenska situacija povsem obrne. Nevihte bodo danes sicer bolj pogoste v vzhodni polovici države. Predvsem po nižinah Primorske in v mestnih središčih bo velika toplotna obremenitev.

Ponoči se bo postopno razjasnilo, po nižinah bo nastalo nekaj megle. V soboto bo pretežno jasno. Verjetnost vročinskih neviht bo majhna. Na Primorskem bo še pihala šibka burja. Najnižje jutranje temperature bodo od 15 do 20, na Primorskem do 24, najvišje dnevne od 28 do 32, na Primorskem okoli 34 stopinj Celzija.

Ob popoldnevih možne vročinske nevihte

V nedeljo in ponedeljek bo sončno in vroče. Popoldne bodo možne posamezne vročinske nevihte.

Nad večjim delom Evrope je šibko območje visokega zračnega tlaka. Od severovzhoda k nam priteka topel, a precej vlažen in nestabilen zrak.

Danes bo v sosednjih pokrajinah spremenljivo oblačno, pojavljale se bodo plohe in nevihte. Več sončnega vremena bo ob severnem Jadranu, kjer bo pihala povečini šibka burja. V soboto bo pretežno jasno. Popoldne so predvsem v Alpah in v hribovitem delu Hrvaške možne posamezne nevihte.