Mestna občina Ljubljana bo novo vrtičkarsko območje uredila na Grbi v izteku Puhtejeve ulice. Območje bo uredila družba Lavaco, ki se je edina odzvala na javno naročilo občine. Skupaj z davkom na dodano varnost bo Lavaco vrtičke na Grbi uredil za dobrih 369.000 evrov, časa za to pa bo družba imela 120 dni.

Poleg vrtičkov bo občina postavila tudi igrala za otroke in pergolo, štiri vodnjake ter štiri lesene lope s po 16 omaricami za shranjevanje orodja. Če sodimo po številu omaric, bo na tem vrtičkarskem območju 64 vrtičkov. Podobno kot na vrtičkih ob Vojkovi cesti bodo tudi na Grbi v sklopu vrtičkarskega območja zasajene grmovnice, kot so ribez, maline, aronije, ameriške borovnice, robide in kosmulje. Lavaco pa bo zasadil še 38 različnih sadnih dreves, je razvidno iz razpisne dokumentacije.

V neposredni bližini bodočih vrtičkov je že javni sadovnjak, ki ga je občina dala zasaditi jeseni 2015, v njem pa je bilo ob odprtju 108 sadik sadnega drevja in 30 okrasnih jablan. Omenjeni javni sadovnjak pa je bil v preteklosti pogosto tarča vandalizma. Samo leta 2016 so se vandali nad mladimi drevesi znesli trikrat.

Po podatkih spletne strani Mestne občine Ljubljana je na doslej urejenih vrtičkih v Dravljah, Štepanjskem naselju, na Ježici, Rakovi jelši, ob Vojkovi cesti in Cesti Iga Grudna 767 vrtičkov. Velja omeniti, da občina napoveduje ureditev vrtičkov tudi v okviru projekta ureditve parka Muste med Štepanjskim naseljem in Fužinami.