Niti ni tako redko, da vrhunski športniki postanejo politiki. Boksar Manny Pacquiao je na primer senator v filipinskem parlamentu, Vitalij Kličko je župan Kijeva, nogometaš Romario kandidira za guvernerja Ria in ne nazadnje je lani nogometaš George Weah postal predsednik Liberije. Tudi za Imrana Khana, ikono pakistanskega in svetovnega kriketa, v državah kriketa priljubljeno kot sta priljubljena Ronaldo in Messi skupaj, je bilo znano, da bo slej ali prej pakistanski premier, saj je že od konca svoje športne kariere deloval politično, poleg tega je bil že dvakrat poslanec v pakistanski skupščini. Pretekli teden je Khan zmagal na pakistanskih volitvah in velika verjetnost je, da bo naslednji pakistanski premier. »Država se ne sme ponašati s tem, kako živijo najbogatejši, ampak s tem, kako ravna z najrevnejšimi,« je dejal v povolilnem govoru. Kar je malce ironično, saj je Khan precej bogat Pakistanec, po ocenah revije Forbes vreden približno 13 milijonov dolarjev, v lasti pa ima več nepremičnin. Res pa je, da po uradnih finančnih podatkih, ki jih je objavil ob kandidaturi na volitvah, nima avtomobila, temveč le štiri koze.

Še bolj ironično je, da je Imran Khan, ki je kot kapetan pakistansko reprezentanco kriketa leta 1992 popeljal do edinega naslova svetovnih prvakov, pravi kolonialni otrok. Ne nazadnje se je kot igralec kriketa proslavil, ko je med študijem igral za Oxford, kjer je študiral politologijo, filozofijo in ekonomijo. Kmalu je postal eden najbolj znanih Pakistancev v Veliki Britaniji, stalni gost tabloidov in družabnih srečanj, član nekaj najelitnejših zasebnih klubov, prijatelj Micka Jaggerja, Stinga in princa Charlesa, še bolj pa princese Diane, ki je Khana celo večkrat obiskala v Pakistanu, predvsem takrat, ko je razmišljala, ali naj se poroči s svojo veliko ljubeznijo, pakistanskim srčnim kirurgom.

Od nezakonskega otroka do romanja v Meko

V svojih britanskih letih je Khan slovel kot nepopravljivi plejboj. Zapletel se je v ljubezensko zvezo z bogato dedinjo Sito White, ki je v razmerju rodila hčer, zaradi česar jo je oče razdedinil in je nazadnje pri 43 letih umrla kot revna samohranilka. Khan dolga leta ni priznal otroka. To je storil šele, ko je ameriško sodišče razsodilo, da je otrokov oče.

Tedaj je že bil poročen s svojo prvo ženo Jemimo Goldsmith, Britanko, ki je bila ob poroki stara 21 let, Khan pa 43 let. Prestopila je v islam ter se preselila v Pakistan, v zakonu pa sta se jima rodila dva sinova. Zakon naj bi bil kar turbulenten, zakonsko krizo pa je soproga zanikala celo z oglasom v pakistanskih časopisih. Nazadnje sta se ločila devet let po poroki, uradni razlog naj bi bil, da se Jemima ni dobro prilagodila življenju v Pakistanu, čeprav je Khan pozneje dejal, da je sprevidel, da je njegova žena premlada, da bi ga spremljala na njegovi politični poti. Kmalu zatem je Khan spoznal britansko-pakistansko novinarko Reham Khan. Poročila sta se skrivaj leta 2014 in skoraj leto dni skrivala svoj zakon. Ko sta končno oznanila, da sta poročena, sta se le deset mesecev zatem že ločila.

Sedaj 65-letni Imrah Khan se je poročil še enkrat. Tudi tokrat je zakon dolgo časa skrival, dokler ga niso nazadnje obelodanili njegovi tiskovni predstavniki januarja letos. Za tretjo ženo je izbral Bushro Maneko, ločeno mater petih otrok, ki jo je imenoval »moja duhovna zdravilka« in je predana sufijska mističarka iz zelo konservativne družine, tako da je tudi na poročnih fotografijah v nasprotju s prejšnjimi razkošnimi nevestami od glave do nog zakrita s tradicionalno rdečo ruto čez obraz. Nemudoma po poroki sta odpotovala v Meko na romanje.