Kot so danes sporočili s Policijske uprave Maribor, sta mlada tatova kar v bližini kraje želela s kartico opraviti nakup, a je bila transakcija zavrnjena, o čemer je bil oškodovanec obveščen na mobilni telefon v obliki SMS sporočila. Kmalu za tem sta skušala v drugi prodajalni opraviti še en nakup, pa je bila tudi ta transakcija zavrnjena.

Oškodovanec je o dogajanju takoj obvestil policijo, ki je le nekaj minut pozneje storilca prijela. Otroka so predali materi, polnoletnega pa pridržali. V času pridržanja so policisti našli tudi kraj, kamor sta storilca odvrgla odtujeno bančno kartico, ki so jo že vrnili oškodovancu. Starejšega osumljenca bodo policisti kazensko ovadili, o dejanju otroka, ki še ni kazensko odgovoren za svoja dejanja, pa bodo s poročilom obvestili pristojni center za socialno delo.

Neznani storilec pa je v noči na torek skozi vhodna vrata vlomil v prodajalno v Mariboru, kjer je z blagajniškega pulta odtujil dva lesena blagajniška predalnika, v katerih je bilo nekaj gotovine. Ob tem je vlomil tudi v zaklenjeno pisarno trgovine in iz nje ukradel dva prenosna računalnika, ter skozi lesena vrata še v manjši gostinski lokal, od koder pa ni odnesel ničesar. Je pa iz skladišča odnesel še osem rabljenih aluminijastih platišč in prav toliko rabljenih zimskih pnevmatik. Lastnika je po oceni policije oškodoval za okoli 5000 evrov.