A1 Smart N9 se lahko pohvali z velikim zaslonom z diagonalo 13,97 centimetra in razmerjem 18:9, kot tudi kamerama s 13 milijoni slikovnih pik in LED bliskavico na hrbtni strani ter osem milijoni pik na sprednji strani. Opremljen je z zadnjo verzijo operacijskega sistema Android Oreo 8.1, zmogljivost baterije je 2900 mAh. Pomnilnik je velik dva gigabajta, za shranjevanje podatkov pa je na voljo 16 gigabajtov oz. ob uporabi kartice microSD do 32 gigabajtov.

Kupiti ga je mogoče pri A1 Slovenija, ki je v 100-odstotni lasti mednarodne telekomunikacijske skupine A1 Telekom Austria Group. Gre za kakovosten, uporaben in enostaven telefon, so v sporočilu za javnost zapisali v družbi.

A1 Smart N9 je na voljo v vseh paketih in tudi v prosti prodaji, uporabnikom pa pri A1 Slovenija ponujajo tudi možnost tridnevnega brezplačnega testiranja. »A1 Smart N9 je s podaljšano garancijo, ki skupaj traja kar tri leta, odlična izbira tudi za tiste, ki se redko odločajo za menjavo svojega telefona,« je povedal direktor za upravljanje ponudbe in vrednosti v A1 Slovenija Jure Bohinc.

A1 Smart N9 so po poročanju avstrijskih medijev razvili strokovnjaki avstrijskega operaterja A1, izdelujejo pa ga v kitajskem koncernu TCL, kjer med drugim izdelujejo tudi pametne telefone znamk Alcatel in Blackberry.