Namazi so pravi rešitelji v vročih dneh. Taki, pripravljeni s sezonskimi sestavinami, so pa sploh čudoviti! To poletje, ko bodo jajčevci v sezoni, ta namaz pripravite večkrat!
Nato pa z jajčevci pripravite še kakšno slastno jed. Morda katero izmed teh:
• Božanski v pečici ocvrti jajčevci
• Curry iz jajčevca na kvinoji
• Pirini špageti z jajčevci v kremni omaki
• Rižota s korenčkom in jajčevcem
Preden si pogledate video pripravo recepta, pa še nekaj informacij o pripravi namaza iz jajčevcev:
V namaz lahko po želji umešaš še malo kajenskega popra ali čilija v prahu.
Namaz zmiksaj v čisto gladko zmes, lahko pa pustiš še malo teksture.
Namesto mlade čebulice lahko uporabiš tudi eno manjšo šalotko.
Namaz hrani v neprodušno zaprti posodici v hladilniku do enega tedna.
Za lažjo predstavo, kako namaz lahko pripravite, si poglejte video priprave.
Pa dober tek!
Še več odličnih in zdravih receptov brž poiščite na http://www.sitfit.si/!
RECEPT
SESTAVINE (za 1 skodelico):1 velik jajčevec (približno 400g)
sol
poper
olje
2 mladi čebulici
1 strok česna
svež peteršilj
PRIPRAVAJajčevec narežite na centimetrske režine, jih pokapajte z oljem, posolite in popoprajte ter pecite približno 20 minut v pečici, ogreti na 190˘C.
V ponvici segrejte malo olja in na segretem zmehšajte na kolute narezano mlado čebulo. Dodajte naribah strok česna, malo soli in popra ter premešajte. V mešalniku zmiksajte pečene jajčevce in zelenjavo.
Namaz poskusite in dosolite, če je potrebno. Na koncu v namaz umešajte še sesekljan peteršilj.
Namaz postrezite s kruhom in po želji še z belim vinom in uživajte!