Senijad Ibričić, 32-letni nogometaš iz Bosne in Hercegovine, je postal eden najprepoznavnejših igralcev na slovenskih prvoligaških igriščih. Vezist z veliko idejami je z dvema goloma izdatno pripomogel k nedeljski zmagi vodilnih Domžal nad Rudarjem (3:1), s čimer je slavil v Dnevnikovem glasovanju za igralca kroga. V skupnem seštevku si prvo mesto deli z nogometašem Maribora Dinom Hotićem.

Ibričić je po lanskem prihodu ob Kamniško Bistrico izdatno pripomogel, da so Domžale zgradile stabilno zvezno vrsto. Nogometaš iz Kotor Varoša je nekoč igral tudi za reprezentanco Bosne in Hercegovine, a se je poslovil pred štirimi leti po svetovnem prvenstvu v Braziliji, ko selektor Safet Sušić nanj ni resno računal. V izbrano vrsto ga je pripeljal legendarni hrvaški trener Miroslav Čiro Blažević, s katerim sta se spoznala v Zagrebu, ko je Ibričić podpisal prvo profesionalno pogodbo. Kasneje je prestopil v Split, kjer namerava živeti po koncu športne poti. Ko je igral za Hajduk, ga je armada navijačev razglasila za najboljšega igralca sezone, kar je še utrdilo njegovo priljubljenost v Dalmaciji. Preizkušal se je tudi v Turčiji, Rusiji in Iranu, v Sloveniji pa je igral tudi v majici Kopra. Med nogometaši se najraje druži z rojakom Edinom Džekom, s katerim v družinskem krogu skupaj dopustujeta. Svojemu prvorojencu je dal ime ravno po Džeku, v prihodnosti se vidi kot nogometni trener.

Ibričićev prvi zasledovalec v glasovanju za najboljšega igralca 2. kroga je postal vratar Mure Dean Šafarić, ki je v Ljudskem vrtu ohranil mrežo nedotaknjeno. V tesnem vratarskem dvoboju za drugo mesto je dobil bitko s čuvajem mreže Krškega Markom Zalokarjem, ki je ubranil vse poskuse Olimpije. Do točk sta se dokopala še goriški napadalec Andrija Filipović in Ibrahim Mensah iz Aluminija.