Hunt se je sestal s kitajskim zunanjim ministrom Wang Yijem na pogovorih o možnostih trgovanja med državama po izstopu Velike Britanije iz Evropske unije. Na kratko želel pohvaliti tudi s tem, da je njegova žena Kitajka. A kot se je v kakšni stresni situaciji verjetno zgodilo že vsakomur, se je britanski minister zarekel. »Moja žena je Japonka - moja žena je Kitajka,« je dejal. Ko je ugotovil, da si je zmoto privoščil v precej nepravi situaciji, je v smehu dodal: »To je res grozna napaka.«

Prisotni so ob ministrovi zmoti bruhnili v smeh. Hunt je nato želel popraviti vtis s poznavanjem Kitajske. Kot je dejal, imajo njegovi otroci stare starše iz kitajskega Xiana. Družina ima zato v tej državi »močne družinske povezave«.

Jeremy je svojo ženo Lucio Guo spoznal leta 2008, ko je delala na univerzi Warwick. Skupaj imata tri otroke.

Kljub temu, da se je minister zarekel, dejstvo, da je zamešal prav Kitajsko in Japonsko, državi, ki imata že dlje časa skrhane odnose, verjetno ni pripomoglo k temu, da bi sestanek stekel kot po maslu.

Hunt je britanski zunanji minister postal 9. julija, potem ko je njegov predhodnik Boris Johnson zaradi nestrinjanja s premierko Thereso May glede brexita odstopil s položaja.