»Lahko si mislite, da pretiravam. In včasih res pretiravam. Ampak resnica je, da na igrišču trpim,« je Neymar povedal v oglasu. To priznanje je Neymarjev prvi javni odziv na svoje vedenje v Rusiji, kjer je Brazilija izpadla v četrtfinalu proti Belgiji.

Neymar je v posnetku predstavil svojo drugo plat: »Ko sem nevljuden, to ni zato, ker bi bil razvajen otrok. Tak sem zato, ker se nisem naučil prenesti razočaranj. V meni še vedno živi otrok. Včasih ta otrok navdušuje svet in včasih ves svet jezi. Borim se, da bi tega otroka ohranil pri življenju v sebi in ne na igrišču,« je povedal najdražji nogometaš v zgodovini.

»Resnica je, da nisem padel. Razpadel sem. Verjemite mi, da to boli bolj, kot kakršen koli udarec operiranega gležnja,« je še dejal nogometaš Paris Saint-Germaina in dodal, da ga kritike ne motijo več.

»Dolgo časa sem potreboval, da sem sprejel vaše kritike. Potreboval sem čas, da sem se pogledal v ogledalo in se spremenil v novega človeka, ampak danes sem tam. Padel sem. Ampak samo tisti, ki pade, lahko ponovno vstane.«

Neymar je končal z besedami: »Še naprej lahko mečete kamenje vame ali pa mi pomagate vstati. Ker, ko bom vstal, bo z mano vstala vsa Brazilija.«